Egipćani se žale FIFA-i
Kaka je penal pretvorio u gol

Zbog pomoći video-snimka

Egipćani se žale FIFA-i

Vodstvo Fudbalskog saveza Egipta uputilo je zvaničnu žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i to zbog četvrtog gola kojeg je njihov nacionalni tim primio iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Brazila (3:4).

Egipćani tvrde da je sudija na penal pokazao na temelju video snimke, što je protivno pravilima igre. Siguran realizator najstrožnije kazne bio je Kaka, a Egipćani su se žalili na press konferenciji kada je cijelu situaciju novinarima objasnio egipatski selektor Hassan Shehata.

Podsjetimo, Al Mahamadi je na gol liniji loptu zaustavio rukom odglumivši da ga je lopta pogodila u glavu i povrijedila. Sudija Howard Webb nakon izvjesnog vremena opravdano mu je pokazao crveni karton, a nakon toga i na „kreč“..

Shehata tvrdi kako su Webb i njegov pomoćnik isprva pokazali na korner, te da su odluku promijenili tek nakon što im je na to sugerisao četvrti sudija.

„Koliko ja znam o pravilima, video dokazi ne utiču i ne smiju uticati na suđenje. Ne žalimo se na sudijsku odluku već na način na koji ju je arbitar donio. Osim ako se pravila nisu promijenila preko noći i niko nam to nije rekao...“, ironično je komentirao Shehata dodavši:

„Otkad se to sudijske odluke mijenjaju na intervencije četvrtog sudije? Ovaj je to Webbu javio gledajući situaciju na monitoru. Sudija je promijenio odluku nakon tri minute, dok se našem igraču pružala pomoć pred golom.“

Kao što je poznato FIFA u svojim pravilima najstrožije zabranjuje pomoć video uređaja pri donošenju sudijskih odluka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti