EHF dao dozvolu Kosovu za odigravanje prijateljskih utakmica

EHF dao dozvolu Kosovu za odigravanje prijateljskih utakmica

Izvršni komitet EHF-a dozvolio je Kosovu da oformi reprezentaciju i da može igrati prijateljske utakmice. 

Izvršni komitet evropske kuće rukometa je na zasjedanju u Danskoj, gdje se održava EP za rukometaše, donio odluku i da mlađe kategorije reprezentacije Kosva mogu igrati na Evropskim prvenstvima za mlađe kategorije. 

U septembru mjesecu će u Dablinu biti održan Kongres EHF-a na kojem će biti odlučeno hoće li Kosovo biti primljeno kao punopravni član EHF-a. 

Rukometni klubovi sa Kosova već duže vrijeme imaju pravo nastupa u evropskim kupovima, 2007. godine je Vlaznimi iz Đakovice igrao protiv niške Naise, dok je RK Kikinda odbio igrati utakmicu protiv kluba sa Kosova, pa je srbijanski klub kažnjen sa 7.500 eura novčano i dvije godine zabrane igranja evropskih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti