EHF po starom: Klein igra protiv Bosne i Hercegovine

Podlegli pritiscima

EHF po starom: Klein igra protiv Bosne i Hercegovine

Adnan Beganović

Arbitražni sud Evropske rukometne federacije danas je prihvatio žalbu Rukometnog saveza Njemačke, tako da će njemački reprezentativac i rukometaš Kiela, Dominik Klein, igrati u baraž susretima našeg nacionalnog tima i Njemačke.

Evropska rukometne federacija danas je ipak podlegla pritiscima. Moćni Njemački rukometni savez još jednom je odnio pobjedu, što svakako nije dobra vijest pred baraž susrete našeg nacionalnog tima i Njemačke.

Podsjetimo, Dominik Klein je u susretu Njemačke i Poljske na posljednjem Evropskom prvenstvu u Srbiji dobio direktan crveni karton i zbog toga je od EHF-a odmah suspendovan dva susreta.

Iz Rukometnog saveza Njemačke žalilu su se na ovu odluku, no EHF je odbio tu žalbu, ali moćni Njemački rukometni savez nije odustajao.

Uslijedila je žalba Arbitražnom sudu EHF-a, a isti je danas donio odluku u korist Njemačkog rukometnog saveza i Kleina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.