Eintracht deklasirao Werder

Bundesliga, 16. kolo

Eintracht deklasirao Werder

Edmir Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 16. kola njemačke Bundeslige Frankfurt je s lakoćom savladao Werder (4:1).

Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, u nastavku prava golijada. Na otvaranju drugog dijela Alexander Meier dovodi Eintracht u vodstvo, no samo sedam minuta nakon toga Nils Petersen koristi asistenciju Marka Arnautovića i  vraća stvari na početak.

 

Pirmin Schwegler je u 62. minuti postigao drugi gol za domaći sastav, a nije ni puna minuta prošla kada je Stefan Aigner povisio na 3:1. Takaši Inui je postavio konačnih 4:1 u 90. minuti.

 

Eintracht je s nova tri boda pretekao Stuttgart i Schalke te je s Borussijom na diobi trećeg mjesta. Trenutno ima 27 bodova, dok je bremenski sastav ostao na 10. poziciji sa 21 bodom.

 

Bundesliga, 16. kolo:

Frankfurt - Werder 4:1 (Meier 47, Schwegler 62, Aigner 63, Inui 90/ Petersen 54)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.