Grad drhti pred ozbiljnim nevoljama
Navijači Eintrachta iz Frankfurta došli su u Napulj u pratnji navijača Atalante iz Bergama (Foto: Screenshot)

Gosti stigli uz podršku iz Bergama

Grad drhti pred ozbiljnim nevoljama

M. Šljivak

Napoli će u revanš susretu osmine finala Lige prvaka večeras ugostiti Eintracht iz Frankfurta na stadionu 'Diego Maradona'. Pred ovaj meč u centru pažnje su navijačke grupe koje su napravile popriličan problem u Napulju, kako sinoć, tako i danas.

Napoli ima odličnu šansu da se plasira među osam najboljih timova Evrope. Ovaj tim ima prednost od 2:0 iz prve utakmice i na dobrom je putu da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka.

Međutim, pred ovaj problem navijači su napravili ozbiljan problem na ulicama. Sve je krenulo već sinoć po dolasku navijača tima iz Frankfurta.

Oni su se udružili s navijačima Atalante. Zbog toga je reagovala policija i nije im dopušteno da rade šta žele.

Autobusima su navijači ispraćeno do lokalnog hotela. Put do tamo nije bio nimalo ugodan jer su autobusi napadnuti od strane navijača Napolija.

Oglasi

Već danas nevolje su nastavljene. Ulice Napulja pune su navijača Eintrachta i Atalante i oni od jutarnjih sati marširaju kroz grad.

Svim silama ove grupe žele doći na stadion 'Maradona'. Policija im je dolazak zabranila, ali oni se na zabrane ne osvrću i čine sve kako bi se našli na večerašnjoj utakmici.

Za sada je dobra stvar što previše nasilja nema. To se naravno lako može promijeniti ako dođe do sukoba s policijom i svakako se nadamo da se to neće desiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Napoli - Eintracht igra se večeras od 21 sat na stadionu 'Diego Maradona' Domaći tim je u prvom meču slavio s 2:0.

Sudija večerašnjeg duela je sudija Anthony Taylor iz Engleske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi