Eintracht Frankfurt i Augsburg remizirali

Bundesliga, 17. kolo

Eintracht Frankfurt i Augsburg remizirali

Na otvaranju 17. kola Bundeslige u dueu između Eintracht Frankurfa i Augsburga nije bilo pobjednika, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Prvi u vodstvo stigli su gostujući fudbaleri, a u 33. minuti susreta pogodio je nekadašnji fudbaler Borussije M'gladbach Raul Bobadilla.

Domaćima nije dugo trebalo da se rezultatski vrate u meč. Tri minute prije odlaska na poluvrijeme za izjednačenje rezultata pogodio je Rosenthal na asistenciju Joselua, bivšeg saigrača našeg Sejada Salihovića u redovima Hoffenheima.

Utakmica je obilovala dobrim šansama, a jednu takvu su u samom finišu imali gostujući fudbaleri. Nakon što je lopta prošla golmana pravovremena intervencija domaće odbrane spriječila je novo vodstvo Augsburga. U sudijskoj nadoknadi desila se i jedna sumnjiva situacija u kaznenom prostoru gostiju, ali nakon što je gostući defanzivac loptu rukom skrenuo u korner glavni arbitar utakmice nije se oglasio.

Na kraju je, obzirom na prikazano, podjela bodove u ovome susretu vjerovatno i najpravedniji ishod. 

Bundesliga, 17. kolo:
Eintrach Frankfurt - Augsburg 1:1 (Rosenthal 42 / Bobadilla 33)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.