Eintracht Frankfurt i Schalke izborili plasman u polufinale DFB Pokala

Četvrtfinale Kupa Njemačke

Eintracht Frankfurt i Schalke izborili plasman u polufinale DFB Pokala

Fudbaleri Schalkea su na svom terenu savladali Wolfsburg sa minimalnih 1:0 u utakmici četvrtfinala Njemačkog Kupa.

Popularne Švabe su do pobjede došle zahvaljujući golu iz 10. minute susreta. Burgstaller je krenuo u kontru, pretrčao pola terena, zatim propisno "izvozao" defanzivce Wolfsburga i na kraju pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Do kraja susreta se igrao izuzetno tvrd fudbal, a iako su obje ekipe uspjele stvoriti nekoliko izglednih šansi na kraju je gol Burgstellera bio dovoljan za plasman Schalkea u polufinale.

Nešto ranije je Eintracht Frankfurt također izborio polufinale Kupa Njemačke savladavši Mainz sa ubjedljivih 3:0.

Poveo je Eintrach preko Rebića u 17. minuti, da bi u 53. fudbaler Mainza Hack postigao autogol za 2:0.

Konačnih 3:0 je postavio Mascarell u 62. minuti, a Mainz je u 82. minuti ostao i sa igračem manje jer je Latza zaradio isključenje.

Bh. reprezentativac Kenan Kodro nije bio u kombinaciji za ovu utakmicu kada je ekipa Mainza u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi