Bayern rutinski protiv Mainza, Werder u zadnjim sekundama savladao Schalke

Bundesliga, 21. kolo

Bayern rutinski protiv Mainza, Werder u zadnjim sekundama savladao Schalke

Bayern Munchen je nastavio seriju pobjeda u njemačkom šampionatu i na gostovanju kod Mainza. Bavarci su danas na Opel Areni slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Gosti su poveli u 33. minuti. Nakon jednog ubacivanja iz ugla lopta je došla do Riberyja koji se nalazio na ivici kaznenog prostora i uputio neodbranjiv udarac ka golu Mainza.

Pokušaovao je Mainz nakon gola Bayerna uraditi nešto više, ali svi napadi domaćih su završili neuspješno, a Bayern u finišu poluvremena stiže do 2:0.

Igrala se 44. minuta kada je James Rodriguez pogodio mrežu domaćih nakon odlične asistencije Tolissoa.

Bayern je bio bolji rival i u nastavku iako je i Mainz imao nekoliko izglednih prilika. Blizu gola je bio Quaison, ali je njegov šut u 74. završio pored gola Bayerna, pa je susret završen rezultatom 2:0.

Zanimljiv susret su u Gelsenkirchenu odigrali Schalke i Werder, a njihov duel je na kraju završen pobjedom gostiju rezultatom 2:1.

Schalke je puno bolje otvorio susret i poveo u 24. minuti preko Konplyanke. Ipak, ovaj gol ide na dušu golmanu Werdera koji je nespretnom intervencijom omogućio Ukrajincu da se upiše u strijelce.

Domaći su nastavili dominirati, imali su nekoliko dobrih prilika i početkom drugog dijela, ali onda Nastasić u 78. minuti zarađuje isključenje i ostavlja Schalke sa desetoricom na terenu.

Već u narednoj minuti, nakon slobodnjaka koji je skrivio Nastasić, Werder dolazi do poravnanja. Golman Schalkea ne uspijeva uhvatiti loptu nakon šuta fudbalera Werdera, a Kurse se nalazi na pravom mjestu i pogađa za 1:1.

Schalke je pokušao doći do pobjede i sa igračem manje, a sjajnu priliku za novo vodstvo Švaba je imao Maro Pjaca u 84. minuti. Ipak, hrvatski fudbaler je pogodio okvir gola.

Werder je do kraja uspio stići do potpunog preokreta i to nakon što je Junuzović u 94. minuti pogodio za 2:1 i veliku gostujuću pobjedu.

Hertha i Hoffenheim su remizirali rezultatom 1:1. Bh. napadač Vedad Ibišević je u igru ušao u 57. minuti umjesto Essweina kada je u pitanju Hertha, dok je Bičakčić odgledao ovaj duel sa klupe za rezervne igrače Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo - rezultati:

Freiburg - Bayer Leverkusen 0:0
Hertha - Hoffenheim 1:1
Mainz - Bayern 0:2
Schalke - Werder 1:2
Wolfsburg - Stuttgart 1:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi