Eintracht ima prijedlog za nastavak Bundeslige

Bobić želi privesti kraju sezonu

Eintracht ima prijedlog za nastavak Bundeslige

Iz Eintrachta iz Frankfurta stigao je konkretan prijedlog kako završiti sezonu u Bundesligi.

Epidemija koronavirusa uzrokovala je prekid svih sportskih takmičenja u Evropi, pa tako i u Bundesligi, gdje po svaku cijenu žele do kraja juna da okončaju prvenstvo.

Ako bi se prvenstvo prekinulo nakon samo 25 odigranih kola, umjesto regularnih 36, bilo bi izgubljeno 370 miliona eura samo od TV prava jer televizije stanice u ugovoru imaju klauzulu kojom ne plaćaju neodigrana kola.

To je samo jedan od problema s kojim bi se suočili klubovi iz Bundeslige ukoliko bi potrajala epidemija koronavirusa, pa stoga ne čudi što se svi trude naći način da se prvenstvo nastavi. U tom cilju sada je konkretan prijedlog dao i sportski direktor Eintrachta iz Frankfurta Fredi Bobić.

"Kako god da bude i da moramo svakodnevno da igramo mečeve, za nas bi bilo najbolje da se sezona dovrši. Dao sam prijedlog na sastanku Fudbalskog saveza da svako veče igramo utakmice. To bi bilo od ponedjeljka do nedjelje u prajm tajmu, bilo bi unosno i za televizijske stanice", kazao je Bobić u intervjuu za DAZN, pa dodao:

"Kada bi svaki tim igrao svaka dva, tri dana, svi preostali mečevi bi mogli da budu odigrani za mjesec i pol dana", ističe sportski direktor Eintrachta.

Veliki su finansijski gubici.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada se sjetim mog početka 2016. godine, drago mi je što se ovako nešto tada nije desilo. Da jeste, sada bismo sasvim potonuli. Srećom, imali smo dobre tri, četiri godine", zaključio je.

Podsjetimo, Eintracht se trenutno u Bundesligi nalazi na 12. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti