Eintracht kao da je igrao domaću utakmicu

Napravili odličnu atmosferu

Eintracht kao da je igrao domaću utakmicu

Fudbaleri Eintrachta iz Frankfurta upisali su većeras minimalnu pobjedu na gostovanju kod Bordeauxa u okviru 5. kola Europa lige. Golom Laniga u 83. minuti njemački tim je osigurao prvo mjesto u grupi F.

Ipak, kada se u obzir uzme podatak da je u Francuskoj Frankfurt imao podršku oko 13.000 navijača onda je jasno kako i zašto su fudbaleri Eintrachta stigli do svoje četvrte ovosezonske pobjede u ovome takmičenju.

Ultrasi Frankfurta napravili su takvu atmosferu kao da su na svom stadionu, što je dodatno olakšalo posao njihovim ljubimcima na terenu. Svi navijači Frankfurta bili su u naizvrat obućenim Spitfire jaknama, što je krajem 80ih i početkom 90ih godina prošlog stoljeća bilo jako popularno među navijačkim grupama, pogotovo u Njemačkoj, pa je tako narandžasta boja, koja nije klupska boja Eintrachta dominirala stadionom.

Pogledajte dio atmosfere koju su gostujući navijači kreirali na stadionu Chaban Delmas:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.