Eintracht očitao lekciju Žirondincima, remi u Tel Avivu

Europa liga, grupa F

Eintracht očitao lekciju Žirondincima, remi u Tel Avivu

Fudbaleri Eintrachta iz Frankfurta nakon dugo vremena izborili su nastup na evropskoj sceni, a francuski Bordeaux koji je u goste stigao u 1. kolu Europa lige nije se dobro proveo. 

Već nakon šesnaest minuta igre domaći tim vodio je sa 2:0. Prvo je u 4. minuti za vodstvo Frankfurta pogodio Kadlec, na asistenciju Aignera, da bi u 16. minuti susreta vodstvo domaćih fudbalera svojim golom udvostručio Russ, ali iz poprilično sumnjive situacije koja je mirisala na ofsajd.

Sa dva gola u mreži gostiju otišlo se na poluvrijeme, a gdje su stali u prvom fudbaleri Eintrachta nastavili su u drugom poluvremenu.  Već nakon sedam minuta igre u drugom dijelu na 3:0 povisio je Djapka. 

Posao gostima do kraja je olakšao i defanzivac Žirondinaca Obran, koji je u 62. minuti zaradio direktan crveni karton. 

Druga utakmica ove grupe koju su u Tel Avivu odigrali Maccabi i APOEL završena je remijem, i to onim, navijačim anajnepolularnijim rezultatom 0:0

Europa liga, grupa F, 1. kolo:
Eintracht Frankfurt – Bordeaux 3:0 (Kadlec 4, Russ 16, Djapka 52)
Maccabi Tel Aviv – APOEL 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.