Eintracht otpustio Armina Veha

Loši rezultati koštali trenera

Eintracht otpustio Armina Veha

Čelnici Eintrachta iz Frankfurta su odlučili prekinuti saradnju sa trenerom Arminom Vehom.

Ovom treneru kumovala je serija neuvjerljivih rezultata i loša pozicija na tabeli. Veh je od dolaska u Eintracht vodio ekipu u 25 utakmica, a ostvario je samo pet pobjeda i čak jedanaest poraza.

"Zahvaljujemo se Arminu Vehu na uloženom trudu i radu u našem klubu.. Rastanak je vrlo težak jer smo imali povjerenje u Veha, ali promjenom trenera želimo pružiti podsticaj ekipi u borbi za opstanak", poručili su iz Frankfurta.

Ekipu će do angažovanja novog trenera sa klupe predvoditi pomoćni trener Reiner Geyer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Frankfurtu se nadaju da će ime novog trenera biti poznato do sljedeće subote, kada se ovaj klub sastaje sa Borussijom iz Monchengladbacha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi