Eintracht remizirao sa Furthom

Bundesliga

Eintracht remizirao sa Furthom

U prvom susretu desetog kola njemačke Bundeslige sastali su Eintracht i Greuther Furth u Frankfurtu, a završilo je podjelom bodova 1:1.

Domaći su fantastično počeli utakmicu i poveli već na samom početku. Igrala se 22. sekunda kada je napadač Eintrachta Alexander Meier zatresao mrežu golmana Greuther Furtha za vodstvo od 1:0.

Nakon toga, gledaoci na Commerzbank-Areni mogli su gledati veoma otvorenu utakmicu, sa po nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao sve do početka drugog poluvremena.

Greuther Furth je izujednačio rezultat u 53. minuti. Nakon sjajno izveden kontre, lopta dolazi do Mađara Zoltana Stiebera, koji na fantastičan način lobuje sa vrha šesnaesterca domaćeg golmana za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon što je prvo poluvrijeme bilo sadržajno, sa mnogo prilika, igrači su u nastavku postali mnogo nervozniji, pa je sudija morao sve češće vaditi žute kartone na pokazivanje.

Do kraja susreta domaći su imali nešto više od igre i nešto boje prilike, ali se Furth uspio odbraniti i uzeti bod.

 


Eintracht Frankfurt 1-1 SpVgg Greuther Furth by anythingtoday

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.