Eintrachtu puni plijen u Berlinu

Bundesliga, 6. kolo:

Eintrachtu puni plijen u Berlinu

Šesto kolo Bundeslige otvoreno je utakmicom u Berlinu između Uniona i Eintrachta iz Frankfurta.

Gosti su u ovaj susret ušli kao favoriti, a tu ulogu na koncu su i opravdali slavivši s 2:1 u utakmici koja i nije ponudila naručito uzbudljiv fudbal, pogotovo u prvom dijelu.

Prvih 45 minuta proteklo je uglavnom u ispitivanju snaga i u izjednačenoj igri, da bi rasplet utakmice vidjeli tek u drugom dijelu. Već u 48. minuti Dost je iskoristio odbijenu loptu i lako je sproveo u praznu mrežu, a prednost od 1:0 bila je na snazi do 62. minute.

Tada je Sow odlično probio po desnoj strani i pronašao Silvu kojem nije bilo teško da pogodi mrežu domaćih. I kada se mislilo da će Eintracht slaviti s dva gola razlike, zaostatak je četiri minute prije kraja smanjio Ujah, što je, ispostavit će se, bilo sve što smo vidjeli od domaće momčadi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi reprezentativac BiH Marijan Ćavar nije bio ni na klupi Eintrachta, koji se nakon ovog trijumfa nalazi na sedmoj poziciji u Bundesligi, dok je Union na 14. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi