Ekvador ostaje u igri za SP
Carlos Tenorio donosi pobjedu Ekvadoru

Južna Amerika

Ekvador ostaje u igri za SP

Pobjedom nad Peruom igrači Ekvadora zadržali su šanse da se nađu na SP u Južnoj Africi 2010. godine. Na najbolji mogući način su iskoristili kikseve svojih rivala i došli u vrlo dobru poziciju.

U posljednjoj utakmici južnoameričkih kvalifikacija za SP Ekvador je u gostima sa 2:1 savladao Peru, i tako ostao u utrci za plasman na svoj treći u nizu nastup na smotri najboljih reprezentacija svijeta. 

Ekvador je u Limu došao sa samo jednim ciljem, pobjeda. Pobijediti daleko najlošiji tima u ovim kvalifikacijama bio je imperativ za igrače Ekvadora. U 37. minuti novi igrač Villarreala Jefferson Montero dovodi Ekvador u vodstvo. Nakon primljenog pogotka igrači Perua su zaigrali nešto bolje, ali do poluvremena nisu uspjeli ugroziti vodstvo gostiju. Igrač Fiorentine Juan Vargas iz sjajno izvedenog slobodnog udarca u 51. minuti poravnava rezultat na 1:1, a samo sedam minuta kasnije iz odlične akcije Carlos Tenorio udarcem glavom donosi pobjedu Ekvadoru. 

Ovom pobjedom Ekvador je došao na 17 bodova, i dijeli peto mjesto zajedno sa Urugvajem.

Rezultat:

Peru – Ekvador 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.