EL Clasico u finalu košarkaškog kupa Kralja

Barcelona i Real odlučuju o tituli

EL Clasico u finalu košarkaškog kupa Kralja

Adnan Beganović

U finalu španjolskog košarkaškog kupa Kralja igrat će ljuti rivali, Real Madrid i Barcelona.

Nakon što je Real u prvom polufinalnom susretu savladao Electronics Power Valenciju, Barcelona je u drugom polufinalu bila boljao od Caje Laboral.

Barcelona je sjajno otvorila susret i nakon prve četvrtine imala je deset poena viška (21:11). Međutim, izabranici Duška Ivanovića u drugom periodu zaigrali su mnogo bolje i uspjeli su se do odmora vratiti u igru, a na isti je Barcelona otišla sa viškom od tri poena (39:36).

U trećem periodu ponovo Barcelona mnogo bolje igra, te u posljednjih 10 minuta ulazi sa ogromnih 13 poena razlike (62:49). Teletović i društvo pokušali su u posljednjoj četvrtini dostići prednost Barcelone, no ista je samo rasla do konačnih 92:73.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Navarro sa 26, te Anderson sa 17 poena, dok su kod Caje sa po 15 poena najefikasniji bili Logan i Barač, a naš internacionalac Mirza Teletović upisao je po pet poena i skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije