El Clasico u finalu Kupa kralja

Remi Sociedada i Barce

El Clasico u finalu Kupa kralja

Adnan Beganović

U finalu Kupa kralja igrat će Barcelona i Real Madrid. Naime, u revanš susretu polufinla Sociedad i Barcelona su remizirali (1:1), što je bilo dovoljno katalonskoj momčadi za prolazak u finale gdje će se susresti sa Realom.

Barcelona je na gostovanje Sociedadu stigla sa dva gola prednosti iz prvog susreta, no i u revanšu su Katalonci odigrali otvoreno, što im se na kraju i isplatilo.

Bolju igru u prvom poluvremenu Barcelona je krunisala u 27. minuti kada je Messi pogodio za 1:0. S minimalnom prednošću katalonske momčadi otišlo se na odmor, da bi početkom drugog dijela Vela sjajno šutirao iskosa sa dvadeset metara, ali lopta je završila na stativi Barcinog gola.

Nakon toga redale su se prilike pred golom domaće momčadi, ali Messi i društvo nisu večeras bili do kraja raspoloženi, a za promašaje uslijedila je kazna pred sami kraj susreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrala se 87. minuta kada je Griezmann pogodio za 1:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao tako da je Barcelona s ukupnih 3:1 prošla u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.