El Ghazi na korak do Lazija

Napustio Ajax

El Ghazi na korak do Lazija

D. Vejo

Holandski reprezentativac Anwar El Ghazi napustio je Ajax.

Fudbaler kojeg su mnogi zvali novim Ibrahimovićem, napustio je Amsterdam i sada je postao slobodan igrač. Razlog zbog kojeg se odlučio na ovaj potez jeste to što je jesenji dio prvenstva presjedio na klupi, bio na tribinama i nikako u planu šefa struke Petera Bosza.

Slučaj kao i kod nesuđenog bh. reprezentativca Nemanje Gudelja. Holanđanin nije pronašao zajednički jezik sa strategom Boszom koji je pružio šansu drugim fudbalerima u napadu, kao što je Dolberg koji je praktično eksplodirao ove sezone te su šanse Ghaziju da zaigra bile svedene na minimum.

Ovo je drugi igrač koji Kopljanike napušta iz ovog razloga, nakon već pomenutog Gudelja.

Cijena El Ghazija iznosi devet miliona eura, a iz Lazija su rekli kako su voljni da taj iznos inkasiraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi