El Hadji Dioufa ispitivala policija
El Hadji Diouf

Kontroverzni Senegalac

El Hadji Dioufa ispitivala policija

Napadač Blackburna, Senegalac El-Hadji Diouf završio je nakon utakmice šestog kola nogometne Premierlige između Evertona i Blackburna (pobjeda Toffiesa 3:0) na informativnom razgovoru u policiji.

Kontroverzni je fudbaler tokom susreta na Goodison parku imao sukob s dječakom koji je skupljao lopte nakon što mu je ovaj nije dobacio dovoljno brzo. Nakon toga Diouf je bio izložen nizu uvreda domaćih navijača.

Policijski su službenici ispitali Afrikanca nakon utakmice na licu mjesta, prije nego što je autobus sa igračima Roversa krenuo za Blackburn.

Iz policije su potvrdili da “ispituju optužbu o 28-godišnjaku koji je na utakmici Evertona izazvao rasistički ispad”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti