El Shaarawy spasio Rossonere u Napulju

Milanu bod u Napulju

El Shaarawy spasio Rossonere u Napulju

Midhat Šljivak

Napoli je na svom San Paolu u jednom od derbija 13. kola italijanske Serie A dočekao ekipu Milana, a na kraju je domaći tim prokockao dva gola prednosti. Vodili su 2:0, a završilo je 2:2.

Odlično je Napoli otvorio susret i već nakon četiri minute igre su došli do vodstva. Gokhan Inler je šutira sa preko 20 metara, a lopta je završila iza leđa večeras veoma lošeg Christiana Abbiatija, za vodstvo tima iz Napulja od 1:0.

Montolivo je u 10. minuti imao dobar pokušaj koji je otišao pored gola Napolija, a domaći fudbaleri su u 30. minuti nakon drugog šuta u okvri gola na ovom meču došli do još jednog gola. Maggio je uposlio Lorenza Insignea koji šutira kroz noge Abbiatija, koji je ponovo veoma loše reagova, te lopta je po drugi put završila iza njegovih leđa za 2:0.

Milan se, ipak, u samoj završnici prvog poluvremena uspio vratiti u susret. Stephan El Shaarawy je prekrasnim golom u 44. minuti smanjio prednost Napolitanaca na 2:1, što je bio rezultat prvog dijela igre.

U 63. i 68. minuti susreta dvije velike prilike za Napoli. Prvo je Edinson Cavani šutirao, a Abbiati konačno nešto i odbranio večeras, da bi potom Hamšik iz dobre situacije savladao Abbatija, ali je lopta otišla pored gola. Imao je i Milan nekoliko pokušaja, no ozbiljnije prilike pred De Sanctisom nije bilo.

Cavani je u 79. minuti ponovo šutirao, a Abbiati ponovo interveniše, a samo tri minute kasnije Rossoneri stižu do boda. Robinho je uposlio El Shaarawyja koji matira domaćeg golmana za poravnanje rezultata na 2:2.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:2.






Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.