Elazigspor porazio fenjeraša, Vranješu 90 minuta

Turska Super liga

Elazigspor porazio fenjeraša, Vranješu 90 minuta

Elazigspor našeg Ognjena Vranješa porazio je danas na domaćem terenu tim posljednjeplasiranog Kayserispora rezultatom 3:0 i tako pobjegao iz opasne zone u kojoj se nalazio do ovog kola. 

Prvo poluvrijeme nije ponudilo pogotke, da bi u nastavku publika vidjeli čak tri od čega prvi već u trećem minutu nastavka.

Uludag je pogodio sopstvenu mrežu za vodstvo domaćina. U 61. minutu dosuđen je jedanaesterac za Elazigspor, a siguran egzekutor za 2:0 bio je Ozkan. Konačnih 3:0 postavio je Yilmaz deset minuta kasnije iz još jednog jedanaesterca.

Ognjen Vranješ igrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu. Elazigspor je sada na 15. mjestu sa 19 bodova, dok je Kayserispor i dalje posljednji sa 13 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga Turske, 20. kolo:

Elazigspor – Kayserispor 3:0 (Uludag – ag 49., Ozkan – pen 61., Yilmaz – pen 71.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.