Elche nakon dugo vremena ostvario pobjedu

Bolji od Rayo Vallecana

Elche nakon dugo vremena ostvario pobjedu

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Elchea ostvarili su pobjedu od 1:0 u utakmici 20. kola španske Primere.

Elche je prijeko potrebne bodove u borbi za opstanak ostvario protiv Rayo Vallecana, koji se također bori da "spasi živu glavu".

Gosti, pretposljednji na tabeli sa16 bodova, izgubili su zbog gluposti njihovog nogometaša Baene, koji je u 19. minuti skrivio penal i dobio direktan crveni karton. Albacar je zabio s bijele tačke za 1:0, a konačnih 2:0 postavio je Marquez u 79. minuti.

Za Elche je ovo važna pobjeda iz prostog razloga što nisu slavili u posljednjih sedam susreta (sva natjecanja), od čega su u pet navrata gubili, a dva puta remizirali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 22. kolo:
Elche - Rayo V. 2:0 (Albacar 19 - penal, Marquez 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti