Mehmedović predstavljen u novoj sredini: "Sretan sam, ovo je odličan klub za razvoj igrača"

Ponikao u FK Sloboda

Mehmedović predstavljen u novoj sredini: "Sretan sam, ovo je odličan klub za razvoj igrača"

Samir Mlaćo

Kao što je SportSport.ba jučer i najavio, Eldar Mehmedović novi je član NK Lokomotiva Zagreb.

Mehmedović je potpisao petogodišnji ugovor i stiže iz FK Sloboda, gdje je i ponikao te stigao i do mlade reprezentacije naše zemlje.

Prvenstvo u SuperSport HNL počinje za vikend i sigurno se i 20-godišnjak nada prvim minutama u novoj sredini.

Mehmedovića je Lokomotiva upravo i zvanično predstavila.

Mladi U21 reprezentativac BiH Eldar Mehmedović novi je igrač Lokomotive. Eldar ima 20 godina, po vokaciji je ofenzivni...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Wednesday, July 19, 2023

"Mladi U21 reprezentativac BiH Eldar Mehmedović novi je igrač Lokomotive.

Oglasi

Eldar ima 20 godina, po vokaciji je ofenzivni vezni, prošao je sve uzraste mladih BiH reprezentacija.

Ponikao je u Slobodi iz Tuzle za koju je, nakon svih dobnih selekcija, i upisao 50 nastupa u Premijer ligi.

"Sretan sam što sam stigao u Zagreb i Lokomotivu, klub koji je odličan za razvoj mladih igrača. Iskreno se radujem treninzima i nadolazećoj sezoni, nadam se da ću opravdati očekivanja, te se nadam da ćemo svi zajedno ostvariti što bolji plasman", stoji u objavi kluba iz Zagreba.

Mehmedović se prije odlaska u Lokomotivu emotivno oprostio od FK Sloboda.

"Danas je dan kada se opraštam od svog kluba, svoje Slobode. U klubu sam proveo 15 godina, toliko da od kada znam za sebe znam i za Slobodu i nosit ću je sa sobom u mislima i srcu gdje god me život i fudbal odvedu.

Oglasi

Hvala svakom treneru sa kojim sam radio od 2008. godine, kada sam kročio na prvi trening, hvala svim ljudima koji su činili i čine školu fudbala i FK Slobodu, koji su me učili, usmjeravali, a i vjerovali sve ove godine u mene i bili mi vjetar u leđa. Zahvalan sam na tome što sam relativno rano dobio priliku zaigrat za prvi tim i što sam imao priliku biti dio sjajne momčadi.

Svojim saigračima i prijateljima, cijelom stručnom timu, i svojoj Slobodi želim svu sreću i što brži povratak među “najbolje”.

Svaki je rastanak težak, pa tako i ovaj, međutim jedno je sigurno, Sloboda će uvijek biti dio mene i njeni uspjesi su i moji uspjesi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hvala Vam za sve ove godine", napisao je Mehmedović na oproštaju od Tuzlaka.

Mehmedović ima tek 20 godina i mnogi su mišljenja da će napraviti veliku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi