U Slobodi nisu imali dilema kome dati da izvede penal: Gol, suze i ruke prema nebu

Emotivan trenutak u Banovićima

U Slobodi nisu imali dilema kome dati da izvede penal: Gol, suze i ruke prema nebu

E. Škorić

Sloboda u derbiju začelja vodi sa visokih 4:0 protiv Igmana, dok u Trebinju Leotar ima 1:0 protiv Sarajeva.

Danas se igraju posljednji mečevi u Premijer ligi u 2022. godini. U Banovićima Sloboda igra važan meč u borbi za opstanak i vodi sa 4:0, a jedan gol (za sada) viđen je u Trebinju gdje Leotar ima 1:0 protiv Sarajeva.

Ko bi rekao da ćemo u duelu ekipa sa dna tabele, Slobode i Igmana, vidjeti čak četiri gola za samo 55 minuta, a sva četiri postigli su nogometaši tuzlanskog kluba.

Sloboda je povela autogolom u 38. minuti, nakon udarca Husejinovića, a na početku drugog dijela Husejinović centrira, Bodul glavom šalje loptu na drugu stativu, gdje je Osmanković usamljen i lagano pogađa.

U 50. minuti je već bilo 3:0. Husejinović je ubacio u sredinu, Dupovac postiže autogol.

I onda trenutak dana. U 54. minuti Vranješ je dobro prošao, srušio ga Velić, a sudija pokazao na penal.

Loptu su igrači Slobode dali Eldaru Mehmedoviću, koji je postigao gol, a onda u suzama ruke pružio prema nebu, posvetio ga ocu i majci koje je nedavno izgubio, dok su svi ostali pritrčali da ga pozdrave i da ga na neki način i utješe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato vam je već da je imao porodičnu tragediju, pošto se mladom bh. reprezentativcu nedavno smrtno stradali oboje roditelja.

Ova pobjeda dobro će doći Slobodi pred pauzu koja slijedi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

fukaraslana
Sve najbolje i punu uspjeha nasem Eldaru Mehmedovicu
8 0
DamirT
Mogli ste makar izjaviti saucesce momku kao sto ste i Coricu....
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi