Ribić: Tri boda je jedino što nas zanima u  nedjelju

Važna utakmica za oba tima

Ribić: Tri boda je jedino što nas zanima u nedjelju

E. Dindić

U 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda će u Banovićima dočekati ekipu Igmana. Biće ovo izuzetno važna utakmica za izabranike Adnana Jahića kako na polju samopouzdanja, tako da i eventualnom pobjedom i upisana tri boda na svoj konto, koja bi sigurno mnogo značila ekipi sa Tušnja u ovom trenutku. S druge strane, protivnik je ekipa Igmana, koja je sa pravom pokazala ove polusezone, da nikome neće biti lagan protivnik, te da će dati sve od sebe da u srazu sa Slobodom ostvare pozitivan rezultat.

Tim povodom u prostorijama kluba sa Tušnja održana je press-konferencija a prisutnim novinarima su se obratili Edin Ribić trener golmana u stručnom štabu Slobode i prvi golman tima sa Tušnja Semir Bukvić.

"Svi znate da smo imali izuzetno tešku prethodnu sedmicu, ali mislim da pored toga smo se dobro pripremali i imali dobar trenažni proces tokom sedmice. Momci su svjesni važnosti utakmice. Naš cilj se zna, mi idemo na pobjedu i samo nas zanimaju tri boda. Da bi ostvarili taj cilj, svi koji izađu na teren moraju dati svoj maksimum i ponoviti pristup kao u utakmici protiv Sarajeva”, rekao je Ribić.

Sličnog mišljenja je i prvi golman tima sa Tušnja Semir Bukvić.

"Očekuje nas veoma važna i teška utakmica u nedjelju. Mi smo domaćini i sigurno preuzimamo ulogu favorita i sve osim 3 boda bi bio neuspjeh za nas. Igman je u ovoj polusezoni pokazao određeni kvalitet i sigurno da zaslužuju respekt. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, ali mi igramo kući i ponavljam sve osim tri boda za nas je neuspjeh. Uz božiju pomoć da odradimo sve što šef bude od nas tražio i nadam se da pobjeda neće doći u pitanje”, završio je svoje izlaganje Bukvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno ono što raduje šefa stručnog štaba Slobode Adnana Jahića je da će imati sve fudbalere na raspolaganju, osim Adama Vošnjaka koji neće nastupiti u ovom susretu zbog tri žuta kartona.

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Igmana na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 13:00 sati.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi