Eldin Hadžić najprijatnije iznenađenje Zaragoze

Prema pisanju Marce

Eldin Hadžić najprijatnije iznenađenje Zaragoze

Prema pisanju uglednog španskog sportskog lista Marca, bh. internacionalac Eldin Hadžić (22) najprijatnije je iznenađenje u redovima Zaragoze. 

Rođeni Sarajlija zahvaljujući golovima i asistencijama, za kratko vrijeme postao je jedan od najbitnijih igrača ovog španskog drugoligaša koji ove sezone najavljuje povratak u Primeru. 

"Eldin je još uvijek vrlo mlad i ako ovako nastavi može biti jedan od najboljih igrača i u ligi. On je veliki igrač i vrlo je vrijedan", piše Marca, a riječi hvale na njegov račun imao je i bivši saigrač iz Herculesa, Mario Paglialunga.

"Za uspjeh u nogometu, pored kvalitete, jako je bitna i glava. On je pametan momak i jako skroman. Svjestan je šta je njegova porodica doživjela tokom rata u BiH dok je on bio dijete".

Podsjećanja radi, njegov otac Fuad početkom crnih devedesetih  uspio je pobjeći iz logora Manjača u blizini Banja Luke, te tako omogućiti sinu normalan život, kao i početak fudbalske karijere u zemlji koja im je dala politički azil. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svoju karijeru Hadžić je počeo u Herculesu, a prije dolaska u Zaragozu, još je igrao za Valenciju, Eibar i Orihuelu. Radi se o playmakeru sa sjajnom realizacijom, kojeg krasi odličan dribing, brzina i sposobnost igranja na bilo kojem mjestu u napadu. 

U dosad odigranih pet utakmica u dresu Zaragoze, Hadžić je postigao dva pogotka i upisao isto toliko asistencija, a u nedavnom intervjuu za naš portal izjavio je da mu je cilj svojim dobrim igrama skrenuti i pažnju selektora Sušića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti