Električari nikada nisu postigli pogodak na San Siru

Milan nešto bolji u duelima s PSV-om

Električari nikada nisu postigli pogodak na San Siru

Jedan od najzanimljivijih duela u četvrtom pretkolu Lige prvaka svakako je onaj između Milana i PSV-a. 

PSV je prvi put igrao sa Milanom 1988. godine kada su Električari postali prvaci Evrope. Ipak taj duel bio je prijateljski, a Milan je na stadionu Philips slavio 2:0. 

Električari i Rossoneri odigrali su šest službenih utakmica, a nešto bolji omjer imaju fudbaleri Milana. Zanimljivo je da PSV nikad nije postigao pogodak na San Siru. 

Prvi put dva kluba su igrala u sezoni 1992/1993., u okviru grupne faze Lige prvaka, kada je Milan slavio dva puta. Na Philips stadionu bilo je 2:1, dok je na San Siru ekipa iz prijestolnice mode slavila 2:0. 

Vjerovatno najzanimljiviji dvomeč igran je u sezoni 2004/2005 kada su Milanezi uz dosta sreće izborili plasman u finale Lige prvaka gdje su na kraju poraženi od Liverpoola u jednoj od najbolji utakmica u historiji finala Lige prvaka. Milan je prošao u finale zahvaljujući golu u gostima. Na San Siru je bilo 2:0, a Rossoneri su Eindhovenu poraženi 3:1. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednji put dva kluba su se srela u sezoni 2005/2006., u okviru grupne faze Lige prvaka. Na San Siru je bilo 0:0, dok je PSV na Philips stadionu slavio minimalno, 1:0. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.