Eleouet, Tuzla City, FIFA i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH
ARHIVA: Eleouet u duelu sa jednim igračem Sarajeva

U Tuzla Cityju slave, ali i u Sindikatu

Eleouet, Tuzla City, FIFA i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH

A. Beganović

Proteklih nekoliko mjeseci pred FIFA-om je vođen postupak po tužbi Allana Eleouta, kojeg je zastupao Sindikat profesionalnih igrača u Bosni i Hercegovini, protiv Tuzla Cityja. FIFA je donijela odluka, a zanimljivo, da su istom zadovoljni i u klubu iz Tuzle, ali i u Sindikatu profesionalnih fudbalera.

Nakon što su u sezoni 2021/2022 izborili nastup na evropskoj sceni, u Tuzla Cityju su pred početak prošle sezone imali slične ambicije.

I odlično su otvorili sezonu, no nakon domaće pobjede nad Sarajevom (1:0) u 12. kolu, premijerligaš iz Tuzle je "upao" u veliku krizu, pa je do samog kraja strahovao za ostanak u društvu najboljih bh. klubova.

Ipak, uspjeli su se izbranici Milanka Bošnjakovića izboriti za ostanak u elitnom rangu, a u drugom dijelu sezone velii broj igrača koji su dovedeni u ljetnom prelaznom roku je napustio klub.

Oglasi

Jedan od njih je i Allan Eleout, koji je stigao iz švicarskog drugoligaša Yverdona i najavljen je kao veliko pojačanje. No, u Tuzli nije opravdao taj epitet pa se vratio u Švicarsku nakon samo nekoliko mjeseci i to u redove trećeligaša Etoile Carougea.

No, Eleouet nije Tuzla City napustio bez "repova", odnosno preko Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini pokrenuo je pred FIFA-om tužbu protiv tuzlanskog premijerligaša.

A, prije nekoliko dana okončan je postupak uz veliko zadovoljstvo pravnog tima Tuzla Cityja. Barem tako se može zaključiti iz pisma kojem su prijatelji kluba obavješteni o ishodu postupka.

"Odlukom je usvojen zanemarljiv dio tužbenog zahtjeva u iznosu od 1.616 KM, dok je ostatak tužbenog zahtjeva odbijen. O falsifikovanim dokumentima i sličnim malverzacijama od strana igrača i njegovih pravnih zastupnika u postupku, jednostavno nećemo davati komentar. Predmetnom tužbom igrač je potraživao ukupan iznos od 30.939 KM i 149.423 eura, što ukupno iznosi 323.185 KM po srednjem kursu i pri tome je pravni zastupnik igrača bio Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH", navodi se u pismu koje je stiglo na adrese prijatelja Tuzla Cityja.

Očito da su u premijerligašu iz Tuzle prezadovoljni odlukom FIFA-e, no u pismu se dodaje i da igrač ima pravo na žalbeni postupak pred CAS-om, ali da su sigurni iz nekih ranijih slučajeva odnosno iskustva da će i eventualna žalba ako bude podnesena u potpunosti biti odbijena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba je kontaktirao i Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini iz kojeg su istakli da su zadovoljni odlukom FIFA-e, te da će u žalbenom postupku dokazati ispravnost igračevih navoda. 

"Prevashodni cilj jeste bio osloboditi igrača iz višegodisnjeg ugovora zbog neplaćanja od strane kluba i nezadovoljstva igrača svojim statustom. U toj namjeri smo uspjeli. Kada su u pitanju finansijske obaveze, FIFA je sve ono sto je bilo u obavezi kluba dodijelila igraču, a kada su u pitanju povezana lica kluba, s kojima je igrač imao ugovorni odnos, u žalbenom postupku ćemo dokazati ispravnost njegovih navoda. Postoji brojna sudska praksa koja ide igraču u prilog i vjerujemo da ćemo i taj segmenat ovog predmeta dobiti u korist igrača, kao sto smo i za stotine drugih u proteklom periodu”, poručili su iz Sindikata.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mrkva
Nisu mogli odluciti jel po minimalcu ili obecanom hehe
2 0
Skender
Ja racuna i matematike. Saberite te cifre kako treba ili se vratite u osnovnu skolu. Ni racunarom se ne znate sluziti.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi