Dok čekaju odluku N/FSBiH za licencu Krupi u Zvijezdi 09 traže pojačanja?

Naciljali su dvojac Tuzla Cityja

Dok čekaju odluku N/FSBiH za licencu Krupi u Zvijezdi 09 traže pojačanja? · Saznajemo

E. Ganibegović

Dok je GOŠK siguran putnik u Premijer ligu iz Federacije BiH, iz manjeg entiteta se još ne zna ko će ući. Krupa je plasman izborila na terenu, ali još čeka na licencu. Ulasku se nada Zvijezda 09 koja već razmišlja o pojačanjima.

U narednim danima očekujemo rasplet u kojem ćemo saznati 12. klub koji će naredne sezone igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Vidjet ćemo da li će to biti Krupa ili Zvijezda 09, a u klubu iz Etno sela Stanišići već razmišljaju o pojačanjima ukoliko se vrate u elitni rang.

Tako su na meti ovog kluba dva fudbalera Tuzla Cityja kojima ističe ugovor s ovim klubom - Nebojša Gavrić i Sedad Subašić.

Kako saznajemo, klub sa sjeveroistoka Bosne i Hercegovine ponudio im je dobre uslove, koje će prihvatiti ako Zvijezda 09 postane novi član Premijer lige.

Nebojša Gavrić nastupio je ove sezone na 28 utakmica za Tuzla City i upisao jednu asistenciju. 

Oglasi

Ranije u karijeri igrao je za Olimpik, Bačku, Sarajevo, Voždovac, Mladost iz Lučana, Rudar Ugljevik, te Borac iz Čačka u kojem je i ponikao. 

Što se Subašića tiče, on je zimus stigao u Tuzla City nakon što u prvoj polusezoni nije mnogo igrao kod Edisa Mulalića u Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dresu Tuzla Cityja je nastupio 17 puta, te je upisao pogodak i tri asistencije - gol i dvije asistencije u Kupu i asistenciju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Za Željezničar je u prvoj polusezoni nastupio deset puta, ali samo dva puta kao starter, te je uslijedio razlaz kao najbolje rješenje za obje strane. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi