Elia: Kao dijete sam imao Del Pijerov dres

Ostvario mu se san

Elia: Kao dijete sam imao Del Pijerov dres

Edmir Škorić

Iako je njegov menadžer bio u stalnom kontaktu s Arsenalom, Eljero Elia na kraju se iz HSV-a zaputio ka Torinu, gdje je potpisao ugovor s Juventusom.

Elia je u posljednjem danu prijelaznog roka stavio paraf na ugovor s Juventusom, a bio je jako blizu londonskom Arsenalu.

"Moj agent imao je kontakte s Arsenalom, ali to je predugo trajalo. Nisam osobno imao kontakta s Arseneom Wengerom", kazao je Elia, dodavši:

"Interes za mene iskazali su još Wigan, Everton, Fulham i Newcastle. Ipak, radujem se što ću igrati s Del Pijerom, jer sam kao dijete imao njegov dres. Također sam veliki fan Fabrizija Ravanellija. Juventus ima veliku povijest i nevjerovatno je da ću igrati rame uz rame s legendom kakva je Del Piero".

Elia je sa Starom damom potpisao ugovor do ljeta 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.