Elia na meti brojnih engleskih klubova

Veznjak HSV-a i Holandije

Elia na meti brojnih engleskih klubova

Edmir Škorić

Holandski reprezentativac Eljero Elia meta je brojnih evropskih klubova ovog ljeta, a to je potvrdio i njegov menadžer.

Eljero Elia (23) u njemački HSV je stigao prošlog ljeta za naknadu od 8.9 miliona eura, nakon što je proglašen najboljim mladim igračem u Holandiji te godine.

Dobrim nastupima u HSV-u zaradio je poziv holandskog selektora Bert van Maarwijka. Elia je pružao sjajne partije u dresu Oranja na Mundialu, pa je sve više evropskih klubova koji ga žele dovesti do početka sezone.

"Situacija u ovom trenutku je takva da kada igrač igra dobro, onda logično i privlači interes brojnih klubova, a ja mogu potvrditi da u ovom trenutku postoji dosta interesovanja za Eliju. Ipak, igrač je potpisao za HSV , tako da je u ovom trenutku još uvijek igrač njemačkog kluba", kazao je njegov menadžer Vink, te dodao:

"Klubovi su zainteresovani, ali trenutno ne mogu previše govoriti o tome. Nikad ne znate što se može dogoditi u nogometu, stvari se brzo mijenjaju. Ako Elia bude imao dobre nastupe sa Holandijom, nikada ne znate što se može dogoditi. No, ponavljam, ako ga HSV ne želi pustiti, onda će on i ovog ljeta ostati u Hamburgu.

Elia je, navodno, na meti Chelseaja, Arsenala, Evertona i Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.