Sloboda ostala i bez predsjednika

Šećerbegović razriješen dužnosti

Sloboda ostala i bez predsjednika

E. Škorić

Na današnjoj hitnoj sjednici skupština FK Sloboda usvojila je ostavku Elmira Šećerbegovića, predsjednika upravnog odbora i samim time razriješila upravni odbor daljeg djelovanja.

Nakon što je Sloboda ispala iz Premijer lige, Šećerbegović je otpustio sve u klubu, a zatim i sam ponudio ostavku.

"Želim ovim putem da se javno izvinim navijačima i simpatizerima FK Sloboda za rezultatski fijasko koji smo doživjeli u ovoj sezoni. Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uslove za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe", rekao je Šećerbegović pa je dodao:

"Zbog svega navedenog sam večeras uradio ono što sam trebao još prije 2 godine. Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju. Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će ocijeniti moj i rad Upravnog odbora.

On je potom u razgovoru za SportSport.ba kazao:

"Plan je da ko god bude bio na čelu, Sloboda mora da se ekspresno vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Zaslužuje Sloboda najviši rang. Nije ovo floskula, jer nismo imali obrise da ispadnemo u bilo kakvoj drugoj stvari osim terena. Ja sam već rekao, preuzimam odgovornost za sve. Pripremamo osnove da se što ranije krene sa radom za narednu sezonu. Vjerujte mi, cijeli dan smo tu na stadionu, radimo, niko nije digao ruke od Slobode", kaže predsjednik Slobode.

Oglasi

Traži se novi mandatar upravnog odbora u FK Sloboda

"Jednoglasnim zaključkom, a sve u cilju transparetnog pristupa, donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara upravnog odbora. Svi zainteresovani pojedinci trebaju da najkasnije do 7. juna 2023. godine dostave svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski na mail adresu [email protected] . Neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje", navodi se na zvaničnoj stranici Slobode.

Azmir Husić dobio podršku Fukara

Navijačka grupa, Fukare Tuzla, podržale su bivšeg predsjednika Slobode Azmira Husića.

"Nakon trosatnog razgovora nam je objašnjena cjelokupna situacija koja je dovela do ponovnog povezivanja bivšeg predsjednika sa FK Sloboda. Medijski spinovi koji su unijeli turbulencije kako među simpatizere tako i među članove naše grupe, nisu u potpunosti tačni sa realnom situacijom i prijedlogom gospodina Husića.

Gospodin Husić je spreman, kao privatnik i pojedinac, a ne kao predstavnik FK Tuzla City, ponovo ući u UO FK Sloboda Tuzla, te kao njen predsjednik ekspresno vratiti klub tamo gdje i pripada. Gospodin Husić je predstavnicima naše skupine objasnio i način rada trenutne Uprave, te ukazao na greške koje su oni pravili. Raznorazni spinovi trenutnog rukovodstva UO FK Sloboda Tuzla doveli su do negativne atmosfere u i oko Stadiona Tušanj koja nas je u konačnici i odvela u drugu ligu.

Mišljenja smo da je trenutno rukovodstvo dobilo najviše vremena da pokaže šta "zna" i "umije", te da su svi dosadašnji sastanci i obećanja bili pusti. Zahtjevamo od trenutnog UPRAVNOG ODBORA FK SLOBODA TUZLA kolektivne ostavke na čelu sa predsjednikom gospodinom Šećerbegovićem. Trenutna struktura kluba je izgubila svu podršku nas kao grupe, te želimo naglasiti da njihove spinove NE ŽELIMO više slušati i tolerisati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim saopštenjem navijačka skupina FUKARE TUZLA izražava punu podršku gospodinu Azmiru Husiću, te ovim putem pozivamo Gradsko vijeće, Gradsku upravu, kao i gospodina gradonačelnika Lugavića da u što skorijem periodu sazovu sjednicu gradskog vijeća i da na dnevnom redu uvrste tačku "UO FK Sloboda Tuzla". Ovim putem pozivamo sve vijećnike da spase FK Sloboda Tuzla od daljeg ponora, te podrže kandidaturu gospodina Husića kao novog predsjednika Upravnog odbora.

Pozivamo i sve navijače, simpatizere, one koji istinski vole FK Sloboda da podrže ovu odluku, te još jednom naglašavamo: "Nema govora o fuziji sa mlađim tuzlanskim premijerligašem, nastavljamo našu tradiciju dugu preko 100 godina".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Azmir je ljudi teški kriminalac On Slobodu gura u cvajtu kako su ga otjerali i napokon je sada uspio Zavrtio je cijelo zadnje kolo tako da Sloboda nije imala nikakve šanse da se izvuče i da je pobjedila Želju.Sjetimo se prodaje bodova Slogi u Tuzli,Leotaru i ostalim davljenicima a naštimao u Konjicu i dao pare Zrinjskom zadnje kolo Jedino gdje je zapeo al nije mu uspjelo je u direktnom okršaju TC:Sloboda Pa zna se da je poslao u Vrapčiće sudiju da onako sudi protiv Slobode al izvukoše 0:0.To su mogla posvjedočiti i dva igrača Veleža koja su na kraju rekla "zahvalitie se Azmiru što vas je sudija zaklao.Velež nije imao ništa s tim"....I more takvih primjera gdje Azmir radi da uništi Slobodu,i taj beskičmenjak danas daje svoju prljavu ruku Slobodi....fujj
2 4
komentator1
Azmir husic radi sve da ugasi Slobodu i da se docepa Tusnja. Sada je za sicu kupio i ono malo najvatreniiih navijaca, koji su jos prije nekoliko sedmica izdali ono sumnjivo saopstenje u kojem se moglo predosjetiti da rade neke mutne radnje
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi