Saša Maksimović napušta Slobodu

Nakon ispadanja u niži rang

Saša Maksimović napušta Slobodu · Saznajemo

E. Škorić

FK Sloboda ispao je u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, te će sigurno mnogi igrači napustiti ovaj tim, a među njima je definitivno Saša Maksimović. 

Užasna sezona je iza Slobode. Iako su "bili živi" sve do posljednjeg kola, na kraju se nisu uspjeli spasiti i završili su sezonu na posljednjem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U narednoj sezoni igrati će Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, te će mnogi igrači sigurno napustiti tim s Tušnja.

Jedan od njih sigurno će biti Saša Maksimović. Kako saznaje SportSport.ba ponuda mu ne nedostaje i vrlo vjerovatno ćemo ga i naredne sezone gledati u Premijer ligi.

Ovaj 23-godišnji krilni fudbaler minule je sezone za Slobodu nastupio na 31 meču u Premijer ligi i postigao gol uz tri asistencije. Dodao je i jedan nastup u Kupu BiH.

Još kao tinejdžer je stigao u Slobodu nakon što je nastupao za Borac iz Šamca, a pola godine je bio na posudbi u Zvijezdi iz Gradačca. 

Oglasi

Sada je vrijeme za nove izazove i novi klub, a ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru nakon što je dugo nosio dres Slobode.

Radi se o fudbaleru koji je upisao i jedan nastup za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i to u onom nezvaničnom prijateljskom susretu protiv SAD-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Reprezentacija sastavljena od igrača iz Premijer lige igrala je u decembru 2021. godine prijateljsku utakmicu protiv SAD-a, a on je dobio šest minuta na terenu.

Igrao je i u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine. Tačnije, ima upisana četiri nastupa za U-19 selekciju. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulevar.TZ
Sretno i sve nalbolje Sale
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi