Elvir Baljić pomoćnik Sušiću

Čeka se potvrda prijateljskog meča sa Saudijskom Arabijom

Elvir Baljić pomoćnik Sušiću

Elvir Baljić novi je pomoćnik Safeta Sušića na klupi reprezentacije BiH, saopštio je danas selektor Zmajeva.

Još jedan proslavljeni bh. fudbaler radiće zajedno sa Sušićem u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Riječ je o Elviru Baljiću, koji će svojim znanjem pokušati doprinijeti da se BiH kvalifikuje na EP.

Osim imenovanja novog pomoćnika, aktuelna tema bio je žrijeb kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini u kojem je BiH izvučena u grupu D, zajedno sa selekcijama Francuske, Albanije, Bjelorusije, Rumunije i Luksemburga.

Opšta ocjena je da smo dobili solidnu grupu, iako selektor, razumljivo, poziva na oprez.

"Mislim da smo mogli proći i bolje. Ipak, iz prvog šešira smo izbjegli Špance i Holanđane, što sam i priželjkivao. Francuze poznajem jako dobro i to bi nam mogao biti plus, iako nema sumnje da se radi o velikoj svjetskoj fudbalskoj velesili. Favoriti su, ali ih se ne trebamo bojati", rekao je Sušić.

"Rumuni i mi ćemo voditi glavnu riječ u borbi za drugo mjesto. Tu smo negdje po kvaliteti i odlučivaće nijanse, te susreti sa slabijim reprezentacijama u grupi. Selektor Hrvatske Slaven Bilić upozorio me jučer u Varšavi na Bjelorusiju, koja zna biti veoma nezgodan protivnik. Njih i Albance neće biti nimalo lako pobijediti u gostima, ali isto čeka i Rumune i Francuze", dodao je Sušić.

Također, iz N/FSBiH su poslali pismo na adresu Fudbalskog saveza Saudijske Arabije u kom su ih informisali da pristaju na odigravanje prijateljske utakmice, te se tokom dana očekuje i zvanična potvrda odigravanja prijateljskog susreta sa ovom azijskom selekcijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.