Elvir Koljić i saigrači izgubili 'veliko finale': Cluj ponovo prvak!

Prvenstvo Rumunije

Elvir Koljić i saigrači izgubili 'veliko finale': Cluj ponovo prvak!

E. Škorić

U večerašnjem meču 10. kola doigravanja za prvaka Rumunije Univeristatea Craiova poražena je od Cluja s 3:1.

Cluj je ovaj meč dočekao s dva boda prednosti u odnosu na Craiovu, ali pošto je danas bio zadnji dan da se okončaju nacionalna prvenstva, odlučeno je da se ova utakmica smatra finalnom i da pobjednik osvoji titulu, a u slučaju remija da se igraju produžeci ili eventualno da se sve riješi na penale. Ta odluka je donesena jer je Craiova imala utakmicu manje od svog večerašnjeg rivala.

I dobro je počeo domaćin, pa je poveo već u 10. minuti golčinom Nistora i nakon asistencije bh. napadača, ali Cluj se vraća do poluvremena. U 36. minuti Vinicius je bio precizan za 1:1.

U 56. minuti asistent kod prvog gola, Deac, sjajno centrira, a Boli potpuno sam ostaje i glavom pogađa za preokret, da bi se poslije dvije asistencije Deac u 77. i sam upisao u strijelce, pogodivši za 3:1.

Ovo je Cluju treća uzastopna titula u Rumuniji i ukupno šesta. Prvu su osvojili u sezoni 2007/08.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti