Meč za infarkt trajao 100 minuta: Zakuhalo se u Rumuniji, među junacima je odlični Koljić

Velika pobjeda Craiove

Meč za infarkt trajao 100 minuta: Zakuhalo se u Rumuniji, među junacima je odlični Koljić

A. Čaušević

Jedan od najboljih mečeve od nastavka fudbalske sezone u Evropi odigran je u Rumuniji. Fudbaleri Cluja i Craiove su bili akteri meča za infarkt. Pobjedu su odnijeli gosti s 2:3, a među strijelcima je bio i odlični Elvir Koljić.

Derbi rumunskog prvenstva na stadionu Constantin Rădulescu računajući sudijsku nadoknadu u oba dijela je trajao 100 minuta, a viđeno je pet golova.

U prvom poluvremenu mreža se tresla jednom. Igrala se 10. minuta susreta kada je vrlo efektan gol sa nekih 20-ak metara zabio Koljić. Bh. napadaču je to bio četvrti gol na posljednja tri meča.

Mihaila je u 56. minuti odveo goste na 0:2 i približio svoj tim velikoj pobjedi. Međutim, domaći fudbaleri su za u kratkom roku uspjeli postići dva gola i sve vratiti na početak.

Prvo je u 60. minuti Deac smanjio rezultatski zaostatak, da bi deset minuta kasnije Vinicius izjednačio na 2:2. U nastavku se očekivao preokret domaćih, ali je uslijedio šok.

Poslije lijepe akcije u 88. minuti Cicaldau je postigao treći gol za Craiovu i tako svom timu donio zlata vrijedan trijumf. Paun-Alexandru je u šestoj minuti nadoknade mogao zabiti za 3:3, ali je promašio.

Ovom pobjedom Craiove se zakuhalo na vrhu tabele. Cluj je ostao prvi sa 37 bodova, ali sada je prednost u odnosu na svog današnjeg rivala samo jedan poen.

Top Komentari

Benjamingst
Koljic u prvih 11 za Play off... kad bi presao u Bundesligu samo!!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi