Elvis Bratanović novi igrač čeških Teplica

Povećava se kolonija Bosanaca

Elvis Bratanović novi igrač čeških Teplica

D. Kurbegović

Nogometaši čeških Teplica nakon prvog dijela sezone u Gambrinus ligi zauzimaju odlično treće mjesto, a najviše zahvaljujući igrama naših internacionalaca u ovom klubu.

Podsjetimo za Teplice nastupaju Aidin Mahmutović, koji je prvi strijelac prvenstva, ali se pred kraj polusezone povrijedio i za njega je ova sezona završena, ništa manje uspješni i važni za ekipu nisu Admir Ljevaković, te mladi reprezentativac BiH Aldin Čajić.

Budući na tešku povredu Mahmutovića, koja će ga do kraja sezone odvojiti od terena, čelnici ovoga kluba krenuli su u potragu za pojačanjima, koji bi trebali nadomjestiti izostanak našeg internacionalca. Izbor je pao na još jednog Bosanca, koji će postati četvrti igrač s naših prostora u ekipi Teplica.

Riječ je o 21-godišnjem Elvisu Bratanoviću koji je rodom iz Zavidovića, a u Teplice stiže iz slovenskog Rudara iz Velenja. Bratanović igra na poziciji napadača, a nastupao je za sve omladinske selekcije Slovenije. 

Ugovor s Teplicama je potpisao na četiri godine, što je potvrđeno i na oficijalnoj stranici ovoga kluba iz Češke.

Bratanović je za Rudar iz Velenja odigrao 99 utakmica, postigavši 31 pogodak uz 19 uspješnih asistencija, dok je za juniorsku i mladu reprezentaciju Slovenije odigrao sedam utakmica postigavši tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.