Elvis Karić angažman pronašao u specifičnoj afričkoj zemlji: Zadovoljan sam, sve ide ka boljem

Iz daleke Libije javio se za SportSport.ba

Elvis Karić angažman pronašao u specifičnoj afričkoj zemlji: Zadovoljan sam, sve ide ka boljem

S. Mlaćo
Elvis Karić, sada već bivši skaut Željezničara, ranije i trener golmana tima sa Grbavice, svoj posao nastavlja u dalekoj Libiji.

Jučer je stigao u tu zemlju, a njegov novi klub je Al Ahly Benghazi. Šef struke ovog tima je Dejan Arsov, nekadašnji šef Akademije FK Crvena Zvezda, a tu su i pomoćni trener, kondicioni, te fizioterapeut, također svi iz Srbije.

Svoje mjesto u stručnom štabu pronašao je Karić. Biće zadužen za rad sa golmanima, a u Libiju stiže posredstvom prijatelja kod kojeg se Arsov raspitivao za trenera golmana koji je potreban njegovom klubu. Brzo je postignut dogovor. 

“Jučer sam stigao u Libiju, trebao sam i ranije, ali radi dobijanja vize malo to ide teže. Klub igra Afrički Kup Konfederacija, ulaskom u grupnu fazu premašili su sva očekivanja. Što se tiče domaćeg prvenstvo, ono je također u toku. Prije sedam dana u okviru Kupa konfederacija savladali smo alžirski tim Setif i svi su zadovoljni“, priča Karić za SportSport.ba prve impresije o novoj sredini.

Za njega je ovo prvo inostrano iskustvo.

“Upravo tako. Zadovoljan sam, uslovi su ok, klub ima i kamp. Naravno, kada sam obavljao razgovore bile tu malo više razmišljanja, ipak je to Libija i sve to što mi znamo o toj zemlji, ali vjerujte da je vamo sada sve ok. Gdje god se okreneš nešto se gradi, dozvolili su i da reprezentacija igra kvalifikacije u svojoj zemlji, to dovoljno govori o cijeloj situaciji koja je mnogo bolja nego u nekom ranijem periodu. Kada sam razgovarao i sa Arsovom prvo mi je rekao 'ne puca se više, ok je'“.

Posljednji angažman imao je u Željezničaru. Bio je i golman, a kasnije i član stručnog štaba.

“Željezničaru želim sve najbolje, to je moj klub. Nadam se da će se ove sezone izboriti Evropa i  da će sve krenuti ka boljem“, dodao je Karić.

Problemi u Libiji nastali su 2011. godine kada je NATO podržao pobunjeničke skupine koje su ustale protiv predsjednika Muammara al Gadafija. Nešto kasnije Gadafi je i ubijen, no sukobi su se i dalje nastavili. Trenutno Libijci zahtjevaju odlazak stranih snaga i plaćenika te vjeruje u bolje sutra svoje zemlje. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Pa i tamo je bolje a rat samo sto je stao nego u ovoj raspaloj zabokrecini od politicara ,zvanoj bih
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi