Emenike napustio Fenerbahče, pronašao novi klub

Odlazi na posudbu u Al-Ain

Emenike napustio Fenerbahče, pronašao novi klub

Edmir Škorić

Nigerijski napadač Emmanuel Emenike napustio je privremeno Fenerbahče.

Emenike je sklopio dogovor s Al-Ainom i U Emirate odlazi na posudbu do kraja sezone.  Dvadesetosmogodišnjak je 2013. godine došao u Fenerbahče, te je u 55 mečeva postigao 16 golova.

Prethodno je nastupao u Spartak Moskvi, Karabuksporu, Cape Townu… Za reprezentaciju Nigerije je u 35 nastupa postigao 16 golova.

“Biti igrač Fenera je velika čast, ali sada mi treba novi izazov i donio sam pravu odluku. Koristim ovaj trenutak da izrazim veliku zahvalnost Feneru i svima koji vjeruju u mene. Fener je veliki klub i želim im sve najbolje u novoj sezoni”, otkrio je Emenike, koji je dodao:

“Radujem se izazovima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Imat ću više prostora za igru, vjerujem i očekujem i više golova. Svakom napadaču je jako važno da postiže golove i radujem se izazovu koji slijedi”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.