Emery: Normalno je da je Mourinho dobio otkaz, United je sada drugi tim

Trener Arsenala pred večerašnji duel

Emery: Normalno je da je Mourinho dobio otkaz, United je sada drugi tim

Trener Arsenala Unai Emery poručuje pred večerašnji susret četvrtog kola FA Cupa protiv Manchester Uniteda da su Crveni đavoli drugi tim otkad ih je preuzeo Ole Gunnar Solskjaer.

Arsenal i Manchester United će odigrati pravi derbi ove faze takmičenja FA Cupa, a Emery se očigledno pribojava ovog meča.

Španski stručnjak kaže da je United ekipa koja sada igra sa daleko više samopouzdanja nego posljednji put kada su se sreli na Old Traffordu. Podsjetimo, tada je bilo 2:2.

"Normalno je što je Mourinho dobio otkaz. Nisam bio iznenađen. Ekipa ima odlične fudbalere, a izgubila je previše bodova".

"U ovom trenutku United je vrlo opasan, u dobroj je formi. Ovo je sada drugi tim, ima mnogo više samopouzdanja. Moram izabrati najboljih 11, jer će biti neophodno da damo svoj maksimum", kaže Emery.

Večerašnji susret se igra s početkom od 20.55 sati, a kladionica MOZZART smatra da su šanse za pobjedu podjednake. Na Arsenal je kvota 2,65, baš kao i na Manchester United.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi