Emery objasnio zašto je napravio čak sedam promjena u ekipi, ali i stao u odbranu svog igrača

Trener Arsenala i dalje misli da će njegov tim zavšiti među prve četiri ekipe

Emery objasnio zašto je napravio čak sedam promjena u ekipi, ali i stao u odbranu svog igrača

S. Pašalić

Trener Arsenala Unai Emery smatra kako nije podcijenio Crystal Palace nakon poraza njegove ekipe na svom terenu.

Emery je napravio sedam promjena u ekipi u odnosu na meč Evropa koju je Arsenal igrao u četvrtak protiv Napolija, a to je na kraju rezultiralo time da su Topnici doživjeli poraz kada im je to najmanje trebalo.

"Napravili smo promjene jer moramo koristiti više igrača iz razloga što smo odigrali mnogo utakmica", rekao je Emery.

"Imali smo povrede poput one koju smo imali s Aaronom Ramseyem i moramo koristiti mnogo igrača. Granit Xhaka je izašao u drugom poluvremenu protiv Napolija. Mogao je igrati danas, ali nismo htjeli rizikovati"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shkodran Mustafi izazvao je oštre kritike navijača zbog prikazane igre, ali Emery je stao u odbranu svog igrača:

"Radije bih govorio o njegovoj dosljednosti tokom sezone. Kada se braniš od igrača kao što su Benteke i Zaha opasnost je puno veća", zaključio je trener Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Secerko
Emeriju svaka cast, ovu ogranicenu ekipu je doveo do polufinala evropske lige, a dalje je u borbi za L.P. Navijac sam Arsenala, a ako se uzme u obzir da Mustafi, Elneny, Jenkinson pocinju utakmice a iskreno to su igraci za neke prosjecne ekipe u Poljskoj ili Turskoj onda je ovo danas ocekivano. Previse utakmica, premalo prostora za rotaciju i ovo je rezultat. COYG
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi