Emery pred otkazom, PSG pokušava dovesti veliko ime
Foto: EPA

Promjene u Parizu

Emery pred otkazom, PSG pokušava dovesti veliko ime

Midhat Šljivak

Španski stručnjak Unai Emery nalazi se pred otkazom u ekipi PSG-a.

Rukovodstvo francuskog tima nezadovoljno je radom 46-godišnjeg trenera, iako je PSG ove sezone uvjerljiv u prvenstvu i Ligi prvaka.

Bogati vlasnici tima žele promjene na trenerskom mjestu. Izvjesno je da Emery neće dočekati kraj sezone, a prema informacijama koje dolaze iz Francuske, pitanje je hoće li dočekati i naredni prvenstveni meč na klupi velikana iz Pariza.

PSG je već krenuo u potragu za zamjenama. Glavne želje su im Mauricio Pochettino i Jose Mourinho, ali teško je vjerovati da ijednog od njih mogu angažovati u narednim mjesecima, usprkos nemoralnim ponudama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Emery je ekipu preuzeo u ljeto 2016. godine, ali je prošle sezone ekipa razočarala i ostali su bez titule prvaka, dok su u Ligi prvaka uspjeli prokockati veliku prednost protiv Barcelone i ispasti u jednom od najnevjerovatnijih mečeva ikad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi