Treneri kojima je PSG dao otkaz pokorili Evropu

Emeryi Tuchel

Treneri kojima je PSG dao otkaz pokorili Evropu

Edmir Škorić

U Parizu su i Unai Emery i Thomas Tuchel dobili otkaze zbog slabih rezultata, a ove sezone obojica su pokorili Evropu.

Tuchel je sinoć s Chelseajem osvojio Ligu prvaka, nakon što je njegov tim u finalu u Portu pobijedio Manchester City s 1:0. Prvi trofej Lige prvaka za Tuchela, drugi za Chelsea.

PSG, koji nije dovoljno vjerovao u Nijemca, nikada nije osvajao Ligu prvaka, baš kao ni Manchester City, unatoč velikim ulaganjima bogatih vlasnika iz sezone u sezonu.

Tuchela je PSG otpustio krajem prošle godine i to nakon što je javno kritikovao rukovodstvo kluba.

"U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: jesam li trener ili sportski političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSG utječe puno stvari koje nisu u interesu momčadi. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu", rekao je Tuchel, prije nego će dobiti otkaz.

Bila je to još jedna pogreška nestrpljivih PSG-ovih vladara. Prethodno su otpustili i Unaija Emeryja, koji je ove sezone osvojio Evropsku ligu.

Emryjev Villarreal je nakon penala u finalu u poljskom Gdanjsku pobijedio ekipu Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Emery je u Pariz sletio 2016. godine, u prvoj sezoni osvojio je tek Kup, a prvenstvo je prepustio Monacu. U dvije sezone nije uspio proći dalje od osmine finala Lige prvaka.

Što nije uspijevao s PSG-om, uspjelo mu je na klupi Seville i Villarreala.

Top Komentari

Eno30
Tuchel je pokazo da je dobar trener i kad je Dortmund vodio, vodio je uspjesno kao i Psg i ako je zaista tesko voditi ekipe kao Psg, Barsa gdje je jedan igrac vise priznati nego trener i gdje se vise pita igrac nego trener kao Neymar ili Messi
8 2
Manager
Neka s Guardiolom probaju i oni :D
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti