Emir Hadžić kandidat za sportskog direktora Čelika?
Hadžić dobro zna kako se nositi s pritiskom na Bilinom polju, jer je tri sezone nosio crno-crveni dres

Turski investitori ga žele na Bilinom polju

Emir Hadžić kandidat za sportskog direktora Čelika?

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Nogometaši Čelika u subotu su na Bilinom polju pobijedili ekipu GOŠK-a i ostali u trci za opstanak u Premijer ligi. Zeničani sada zaostaju osam bodova za Slobodom i GOŠK-om, te će do kraja prvenstva pokušati da izbore opstanak. Nakon remija u Banjoj Luci, te pobjede protiv ekipe iz Gabele, optimizam je ponovo na Bilinom polju.

Reprezentativna pauza će dobro doći izabranicima Edina Prljače, da se što bolje spreme za narednu utakmicu, koja je možda i najbitnija do kraja sezone. Zeničani u narednom kolu gostuju na Tušnju kod ekipe Slobode i to će sigurno biti duel od velike važnosti kako za domaće, tako i za ekipu Čelika.

Kada je u pitanju klub s Bilinog polja, glavni investitor iz Turske, Aydin Olgun želi napraviti reorganizaciju u klubu. On nije zadovoljan mnogim stvarima glede rukovodstva kluba i zaposlenika, tako da bi se u narednom periodu mogle desiti određene promjene.

Kako saznaje SportSport.ba, investitori iz Turske zainteresovani su da na mjesto sportskog direktora kluba dovedu 33-godišnjeg Emira Hadžića, koji trenutno istu funkciju jako uspješno obavlja u Olimpiku iz Sarajeva, s kojima je u utrci za povratak u Premijer ligu.

Hadžić je rođeni Kakanjac, za Čelik je nastupio u tri sezone i jedan je od najboljih i najuspješnijih napadača u poslijeratnom periodu, koji su nosili dres kluba s Bilinog polja. Uz to Hadžić posjeduje i diplomu o završenom sportskom menadžmentu, tako da bi njegov dolazak u Čelik sigurno bio pravi korak za crno-crvene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aydin Olgun je na press konferenciji prošli četvrtak izjavio da ne namjerava napustiti Čelik, čak iako ovaj klub napusti Premijer ligu, tako da je sigurno da želi promijeniti mnoge stvari i zaposlenike u klubu, od kojih dosta ne zna ni zašto dolazi na posao.

Hoće li Hadžić prihvatiti ponudu s Bilinog polja ili će ostati vjeran Olimpiku, uskoro će biti poznato.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blatusa
Sta ce nam sportski direktor??? Nikad se vise vratiti necemo iz Federalne,
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi