Prljača: U prvom poluvremenu smo previše željeli i nismo se držali sistema

U Zenici zadovoljstvo nakon pobjede

Prljača: U prvom poluvremenu smo previše željeli i nismo se držali sistema

S. Mlaćo

Čelik je danas upisao tri veoma važna boda. Naime, Zeničani su sa 2:0 savladali GOŠK, te na reprezentativnu pauzu odlaze sa nadom da bi na kraju ipak mogli izboriti opstanak u ligi. 

Svoje viđenje nakon meča dao je trener Čelika Edin Prljača koji je u dvije utakmice na klupi Zeničana upisao četiri boda.

"Znali smo da će biti teška utakmica i skautirali smo GOŠK. Oni su jedna od boljih ekipa u Ligi 6, ako i čitavoj ligi te nije slučajno što su nadigrali Zrinjski. Kao što je rekao kolega Dudić kada pošteno radite, otvorite utakmicu kako trebate imate prostora za nadigravanje i čekanje druge šanse. GOŠK je izgledao u prvom dijelu malo bolje, ali to je iz razloga što smo željeli previše i nismo se držali sistema. Na poluvremenu smo napravili dogovor i u drugom poluvremenu smo pored ovog gola imali smo dvije izuzetne šanse. Nismo ih iskoristili, ali i ovo je dovoljno", kaže Prljača.

"Napominjem i da su navijači doprinijeli ovoj pobjedi, a igrači su u toj želji i malo nekontrolisano išli u duele", dodao je Prljača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će nakon reprezentativne pauze u goste Slobodi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi