Emir Jusić naredne dvije godine član FK Sloboda
Nakon šest primljenih golova u tri odigrana kola, rukovodstvo Slobode je posegnulo za pojačanjem u odbrani, a izbor je pao na iskusnog stopera, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi

Iskusni defanzivac pojačao odbranu kluba s Tušnja

Emir Jusić naredne dvije godine član FK Sloboda · Zvanično

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

Fudbaleri Slobode iz Tuzle nakon tri odigrana kola u Premijer ligi na svome kontu imaju četiri osvojena boda. Pobjeda protiv Radnika i remi protiv Širokog Brijega u Tuzli, te poraz na Koševu protiv Sarajeva učinak je fudbalera u crveno-crnim dresovima na otvaranju sezone.

U narednom kolu na Tušanj stiže ekipa Veleža koja je nakon tri kola bez bodova i svakako da klub iz Tuzle računa na bodove protiv ekipe iz Mostara, koja je loše otvorila sezonu. Kada je u pitanju Sloboda, evidentno je da je ekipa u odnosu na prošlu sezonu promijenila sistem igre, crveno-crni teže da "igraju" nogomet, odnosno da igraju otvoreno u svakoj utakmici. Ipak šest primljenih golova u tri odigrana kola ne može zadovoljiti stručni štab na čelu s Admirom Smajićem, te Miletom Lazarevićem.

Tuzlaci u odbrani imaju samo dvojicu klasičnih stopera Salihovića i Uzelca, te je i Ivetić po potrebi igrao na ovoj poziciji, iako nije njegova prava, gdje može pružiti najviše. Kako smo prvi i najavili u nedjelju je rukovodstvo kluba zajedno sa Admirom Smajićem obavilo razgovor s iskusnim 33-godišnji stoperom Emirom Jusićem.

Jusić  je jučer i odradio prvi trening s ekipom, a danas je i zvanično dogovorio uvjete dvogodišnjeg ugovora s klubom koji ove sezone slavi 100 godina svoga postojanja. Zeničanin će sigurno dobro doći u odbrani, koja se na početku prvenstva pokazala, kao najlošija karija u igri kluba s Tušnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da će Slobodi igrač kalibra Jusića veoma dobro doći u odbrani, budući na njegovo iskustvo. Ovaj defanzivac ima blizu 200 nastupa u Premijer ligi, što će svakako biti od ogromne koristi klubu s Tušnja, kako bi u nastavku sezone imao širinu i u zadnjoj liniji.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

seibeg
Sretno hairli bilo Jusiću, da sa velikanom kao što je Sloboda na kraju sezone zauzmete poziciju koja garantira nastup u Europskim natjecanjima
0 11
Bulle
Zrinjski i Sarajevo pokazuju malo modernog nogometa, ovo ostalo ispod prosjeka a o velikanima treba pricat kad osvoje nesto a nije osvoji dva puta prvenstvo odma velikan
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi