Emir Jusić sutra  u Tuzli na pregovorima o prelasku u FK Sloboda
Zeničanin je nakon odlaska iz Olimpica slobodan igrač, a njegovo iskustvo igranja u Premijer ligi svakako bi dobro došlo klubu s Tušnja, kojem nedostaje jedan iskusan i smiren stoper

Iskusnog stopera kontaktirali čelnici kluba s Tušnja

Emir Jusić sutra u Tuzli na pregovorima o prelasku u FK Sloboda · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri tuzlanske Slobode dobro su otvorili novu sezonu u Premijer ligi. Tuzlaci su u prva dva kola osvojili četiri boda u duelima protiv Radnika i Širokog Brijega.

Iako su mnogi najavljivali da bi se klub s Tušnja već od prvog kola mogao boriti za opstanak, ono što su izabranici Mileta Lazarevića pokazali protiv Radnika i Širokog Brijega može radovati sve pristalice crveno-crne boje.

Sloboda igra napadački, za gol više, te ne gledaju kako da prime gol, nego najprije kako da ga prvi i postignu. Ipak dosta je i nedostataka u igri, ali i problema posebno u zadnjoj liniji.

Tuzlaci trenutno na raspolaganju imaju dvojicu klasičnih stopera Adnana Salihovića i Dejana Uzelca, a tu je i Perica Ivetić da pomogne na ovoj poziciji ako zatreba. Kako bi u nastavku sezone bili čvršći i stabilniji u odbrani, klub s Tušnja odlučio je kontaktirati provjerenog stopera, koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi.

Riječ je o 33-godišnjem Emiru Jusiću, nekadašnjem kapitenu Čelika koji je još nosio dresove Rudara, Budućnosti, kazahstanskog Akhzayika i Olimpica. Ovaj stoper bio je nadomak povratka u Čelik, ali je klub s Bilinog polja izigrao dogovor ranije postignut, tako da je ovaj stoper ostao bez kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jusića je jučer kontaktiralo rukovodstvo Slobode, te će ovaj nogometaš sutra otići put Tuzle, gdje će pokušati da dogovori uslove, odnosno prelazak u klub iz Tuzle.

Nema sumnje da bi Slobodi igrač kalibra Jusića veoma dobro došao u odbrani, budući na njegovo iskustvo i smirenost. Ovaj defanzivac ima blizu 200 nastupa u Premijer ligi, što bi svakako bilo od ogromne koristi klubu s Tušnja, kako bi u nastavku sezone imao širinu i u zadnjoj liniji.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

K79
Nadam se da će biti bolji od pulena Dzafica !
3 1
Majstor_ZE
Dobar igrac, meni je zao sto nije dosao ljetos nama
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti