Emir Karahmet novi šef Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase"

Emir Karahmet novi šef Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase"

Adnan Beganović

Emir Karahmet, višegodišnji trener u Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Sarajevo, na sjednici Upravnog odbora Kluba iz Titove 38/b, koja je održana u srijedu, 5. augusta tekuće godine, imenovan je za Šefa Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te će u narednom periodu biti zadužen za najmlađe selekcije koševskog premijerligaša, navodi se na službenoj stranici FK Sarajevo.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Emir Karahmet, koji je u počecima radio kao asistent i demonstrator na Fakultetu za Sport i Tjelesni odgoj, kao Šef stručnog štaba vodio je Igman, Bosnu i Unis, a u sezoni 2014/15, kao trener partnerskog kluba bh. prvaka, Nogometnog kluba Bosna Visoko, slavio je prvo mjesto u ligaškom takmičenju, te plasman u 1. ligu Federacije BiH.

Svoju trenersku karijeru u Fudbalskom klubu Sarajevo Karahmet je započeo 2004. godine, a od sezone 2009/10, osvojio je ukupno pet značajnih trofeja. Sa kadetima Fudbalskog kluba Sarajevo bio je dva puta državni prvak, potom i sa mlađim kadetima šampion bh. entiteta Federacije BiH, što mu je pošlo za rukom i sa juniorima tima sa Koševa. Trenutno, Emir Karahmet školuje se za UEFA pro licencu.

"Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju i mogu obećati da ću u narednom periodu predano raditi, te da ću kroz svoj angažman nastojati poboljšati sve segmente rada Škole fudbala, kako bi u konačnici naši polaznici bili zadovoljni, a organizacijski aspekt bio na nivou i renomeu Fudbalskog kluba Sarajevo.", kazao je Karahmet, osvrnuvši se potom na ciljeve u radu.

"U sklopu našeg rada želimo postići nekoliko ciljeva, obzirom da postoji prostor za napredak. Dakle, želimo prije svega unaprijediti tehničke i funkcionalne sposobnosti naših dječaka, te njihove motoričke sposobnosti podići na jedan viši nivo. Također, poseban fokus ćemo staviti na razvoj njihovog zdravlja, na njihov odgoj, te komunikacijske vještine. Nastojat ćemo kroz neprestan dijalog sarađivati i sa roditeljima naših dječaka, a to ćemo ostvariti kroz redovne sastanke", prenosi službena stranica FK Sarajevo izjavu Karahmeta.

"Uvođenjem stručnih programa, koji će poboljšati metodologiju rada, te unaprjeđenjem uslova za treninge, dječaci, polaznici Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", imat će sve preduslove da postanu dio klupske Akademije, te najzad i prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo. Vrijedi istaći da polaznici omladinskih selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo nakon tri mjeseca treniranja dobijaju bijelu člansku karticu našeg Kluba, sa kojom besplatno mogu gledati domaće utakmice naših prvotimaca na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", a zahvaljujući kojoj ostvaruju još niz drugih pogodnosti, kao što je pristup klupskoj fan zoni, popusti u Fan shopu i drugim partnerskim firmama i radnjama Bordo kluba", poručili su iz bordo kluba. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti