Emotivan nastup hrvatskog selektora nakon teškog poraza
Foto: EPA

Željko Babić nakon poraza od Norveške

Emotivan nastup hrvatskog selektora nakon teškog poraza

Midhat Šljivak

Hrvatski rukometaši izgubili su od Norveške u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Imali su Kauboji sedmerac za pobjedu u regularnom dijelu, ali ga nije realizovao Zlatko Horvat, pa su Norvežani slavili dodatnih deset minuta sa 28:25.

Selektor selekcije Hrvatske Željko Babić istakao je nakon meča kako je ponosan na igrače.

"Ponosan sam na igrače. Pokazali su kako se igra za svoju zemlju, ali ovo je sport. Sutra protiv Slovenije neka bude Božja volja. Imali smo udarac za finale, ali nismo dali gol", rekao je Babić.

Komentarisao je i promašeni sedmerac Zlatka Horvata.

"Šta mi je prolazilo kroz glavu kod sedmerca? Ne mogu vam reći to, sad se moramo sabrati i pokušati osvojiti medalju protiv Slovenije. To bi nam mnogo značilo", rekao je Babić.

Protivnik Norveške u nedjeljnom finalu je domaćin Francuska, a Hrvatska i Slovenija utakmicu za bronzu igraju sutra.

Norvežanima će ovo biti prva medalja s velikog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi