Emotivna poruka Simonea Zaze
Foto: EPA

Oglasio se italijanski tragičar

Emotivna poruka Simonea Zaze

Simone Zaza je u duelu sa Njemačkom bio jedan od najvećih italijanskih tragičara.

Fudbaler Juventusa promašio je jedanaesterac, a način na koji ga je izveo postao je predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Zaza se našao na udaru javnosti, a danas joj se odlučio obratiti emotivnim pismom.

"Žao mi je što sam razočarao ljude koji su vjerovali u naš uspjeh. Preuzimam odgovornost na sebe, kao što sam uvijek i činio. Kriv sam, ali idem dalje. Ova ekipa je pokazala snagu i karakter, djelovali smo na terenu kao pravi Italijani, jer mi smo ponosni. Hvala svima koji su nas podržavali bez obzira na vrijednost tima", napisao je Zaza, te nastavio:

"Koliko god sam razočaran, toliko sam ponosan na ovaj tim. Ovo što se dogodilo će me pratiti čitav život. To je bio najvažniji trenutak za moj tim, a ja sam sve uprskao. To je fudbal, nažalost. Još jednom: Žao mi je".

Njemačka je u ludoj penal seriji protiv Italije slavila sa 6:5 i izborila polufinale sa Francuskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi